Meidän

luova

tiimi

Amita

Kilumanga

Pukusuunnittelija, lavastaja

Joel

Törrönen

Vestonomi (YAMK),

Muotoilija (AMK)

Elli

Jalvas

Muotoilija,

ompelijakisälli

Katariina

Cozmei

Yrittäjä,

Cozmei Oy

Flora

Kok

Muotoilija,

vaatesuunnittelija

Tarja

Suominen

Vaatturikisälli

Palvelut


Etsitkö luovan alan osaajaa? Jäsentemme kautta tarjoamme osuuskuntana sekä yrityksille että yksityisille henkilöille eri taito- ja taiteenalojen sekä ympäristötyön palveluita.

Amita

Kilumanga

Pukusuunnittelija,

lavastaja

# Esittävän taiteenalan puku- ja tilasuunnittelu, sekä lavastus

Olen työskennellyt laajasti esittävän taiteen kentällä puku- ja tilasuunnittelijana sekä lavastajana Suomessa, Englannissa ja Tansaaniassa.

Tutkinnot:


Kandi Central Saint Martinsista (2003)
Taiteiden maisteri,

lavastustaiteen maisteriohjelmasta

pääaineena pukusuunnittelu (2016)

Elli

Jalvas

Muotoilija,

ompelukisälli

# Suunnittelu, puvustus, pukusuunnittelu, esiintymisasujen valmistus, omat pienmallistot, ompelu

Työskentelen päätoimisesti Ursuit Oy:llä tuotannon tehtävissä, joista olen parhaillaan opintovapaalla syventämässä tekstiilialan osaamistani Salon Seudun Ammattiopistossa. Kulttuuriosuuskunta Vastavärit toimintaan tempauduin mukaan heti alkutaipaleella kesällä 2020.


Olen ennen kaikkea tekijä ja nautin erilaisista projekteista ja uusista haasteista. Minua kiinnostaa niin esiintymisasujen kuin uniikkien juhlapukujen ja kesäleninkienkin suunnittelu ja valmistus. Suosikkiprojekteihini lukeutuu niin ikään kuumailmapallomobilen valmistus. Omalta mukavuusalueelta poistuminen pitää mielen virkeänä. Tulevaisuudelta toivon mielenkiintoisia ja monipuolisia projekteja.


Tutkinnot:


Muotoilija (AMK)

Ompelijakisälli (näyttämöpukineiden valmistus)

Artesaani (vaatetus)
Käynnissä tekstiilialan opinnot

Flora

Kok

Muotoilija,

vaatesuunnittelija

# Puvustus, bändituotteet, kierrätysmateriaalien käyttö, goottityyliset vaatemallistot ja uniikkikappaleet, ompelutyöt alihankintana

Olen koulutukseltani muotoilija/vaatesuunnittelija AMK ja tehnyt enimmäkseen puvustuksia teatteriproduktioihin sekä tilaustöitä asiakkaille, esim. juhla- ja hääpukuja. Lisäksi olen puvustanut musiikkivideoita ja toiminut teatterissa ompelijana.


Toinen ammattini on muusikko, ja toimin aktiivisesti taide- ja kevyen musiikin puolella erilaisissa projekteissa ja kokoonpanoissa.


Haluan siis tarjota palveluita erityisesti musiikin parissa toimijoille: esim. musiikkivideoiden puvustuksia, esiintymisasuja, teatteri- ym. produktioiden puvustuksia, sekä merchandise-tuotteita bändeille. Tarjoan myös alihankintaompelua sekä korjaustöitä.


Suunnittelen ja teen myös omia tuotteitani, joita löytyy (pian) Vastavärien verkkokaupasta: Bändituotteita, goottihenkisiä vaatemallistoja ja uniikkikappaleita, ja myös värjättyjä ja painettuja tuotteita, jotka eivät taas liity musiikkiin mitenkään - vaan söpöyteen, sammakkoihin, ihaniin puuvillakankaisiin. Suunnittelijana ja tekijänä minua kiinnostaa erityisesti kierrätysmateriaalit ja niiden ehdoilla toimiminen, ja tavoitteenani onkin sisällyttää tätä ajatusta kaikkeen tekemiseeni.


Osuuskunnassa olen perustajajäsen, hallituksen puheenjohtaja, ja hallituksen kanssa pyöritämme osuuskunnan peruskuvioita.

Joel

Törrönen

Vestonomi (YAMK),

Muotoilija (AMK)

# Tuotesuunnittelu, vaatesuunnittelu, graafinen osaaminen, käyttäjälähtöisyys, kiertotalous

Olen monipuolinen muotoilija ja vaatetusartesaani Turusta. Koulutukseltani olen vestonomi (YAMK) ja muotoilija (AMK).

Olen suunnitellut tuotteita huonekaluista lastenvaatteisiin, joten monenlaiset suunnitteluohjelmat ovat tulleet tutuiksi.


Suunnittelijana ja tekijänä erityisesti pehmeät ovat olleet lähellä sydäntäni, ja Vastavärien kautta olenkin päässyt toteuttamaan ammatillisia haaveitani. Teen alihankintaompelua ja erilaisia asiakastöitä, sekä piensarjatuotantoon perustuvaa omaa vaatemallistoa.

Katariina Cozmei

Cozmei Oy

Yrittäjä

# Ekologisia innovaatioita luonnonmateriaaleista

Hulmuavat helmat ja historiaa haviseva tyyli ovat olleet jo pitkään Katariinan sydäntä lähellä.

Vuodesta 2012 ommellut villakankaiset ulkoiluhameet ovat saaneet kaverikseen kokonaisen tuoteperheen, joka on myynnissä kätevästi COZ by Cozmei-verkkokaupassa. Suuri osa verkkokaupan vaatteista valmistuu nykyisin Vastavärin taitavien apukäsien kautta.

Katariina opiskelee tällä hetkellä valjassepän ammattitutkintoa ja suunnittelee sekä valmistaa uusien vaatteiden lisäksi ratsastus- ja hevosvarusteita.

Tarja

Suominen

Vaatturikisälli

# Tilaustyöt, erikoismitoitetut vaatteet, esiintymisasut (stage wear), puvustus, korjaukset ja muodistus

Työskentelen mielelläni tilaustöiden parissa, asuja on tullut valmistettua monenlaiseen tarpeeseen ja tapahtumaan asiakkaiden toiveet huomioiden.

Korjausompelulla sekä muodistuksella tai tuunauksella pystyy tapauskohtaisesti antamaan rakkaalle vaatteelle lisää käyttöikää tai toisen roskasta tuleekin toiselle aarre.